åtta bilder från våren i Göteborg

Publicerad 04.06.2017 kl. 13:36

 

I början av förra veckan framkallade jag en filmrulle som jag påbörjade nångång i mitten av mars månad. Det blev 36 rutor som mest gav en inblick i vårt nya hem men även drygt tio bilder från förra helgens eskapader ute i skärgården med mina syskon och deras mamma, men de bilderna tar vi i ett annat skede.

 

änderna

 

Som vanligt har vi promenerat en hel del i Slottskogen. I mitten av mars besökte vi dammen där det bor både änder, knipor och ejdrar.

 

rhododendron

 

En av vägarna i Slottskogen är kantade med rhododendron som är höga som en våningshus. Denna rutt har varit obligatorisk för oss under vintermånaderna då rhododendron buskarna är gröna året om.

 

jarkko

 

I början av april flyttade vi till vår egna lägenhet som råkar vara världens finaste i ett gammalt landshövdningehus precis vid Mariaplan. Lägenheten har vitmålade trägolv och högt till tak och vi trivs så olidligt bra.

 

rummet

 

taivas

 

window view

 

Vyn utanför vårt köksfönster. I den lilla parken finns det kolonilådor. Just nu är dom fulla av rabarber, mangold, hallon och jordgubbar samt gräslök och andra kryddor. Det är något jag verkligen uppskattar med att bo i stan, att se att det finns folk som tar initiativ till sådant här viktigt.

 

jarkko

 

Filmen blev av någon anledning ljusskadad på vissa platser. Kameran har aldrig tidigare visat några tecken på detta, kanske jag har förvarat den för ljust under tiden jag haft en rulle i, men jag tycker om resultatet i alla fall. Om det är något som jag verkligen förälskat mig i under mitt första år på Valand så är det att ofamna slumpen.

 

skuggspel

 

Vår lägenhet ligger i söder läge så från drygt kl halv tolv på förmiddagen har vi sol prick hela dagen fram tills solen går ner.

 

Jag har beslutat mig för att försöka mig på att fotografera åtminstone två rullar film under sommaren. Jag har knappt forograferat alls med en "ordentlig" kamera sedan jag började på Valand så känner en viss iver för det igen. Dock känner jag att jag vill experimentera lite så har lite planer på att bygga ett eget filter av något slag för att få intressantare resultat på bilderna.

 

 

Om drygt en vecka åker vi till Finland. Vår juni vistelse i Göteborg blev inte så lång men vi kommer komma tillbaka destu tidigare i augusti istället. Ser fram emot att andas lite landeluft, promenera i skogen och kvällssimma i träsket.

 

 

 

 

fia linnéa emelie slåinmejifolie
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 10 med bokstäver:

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟