de kommande sommarmånaderna

Publicerad 17.05.2017 kl. 20:52

 

Att Kaneli ☛ KLICK gjorde en sammanfattning av sina sommarplaner inspirerade mig att även göra detsamma ackompanjerad med gamla bilder från tidigare somrar.

 

byron bay, december 2011

byron bay, 2011

 

Efter att ha sökt sju (!) olika sommarjobb inför säsongen utan att ha fått napp på ett endaste ett, en känner sig minsann inte särskilt eftertraktad om vi säger som så, kommer denna sommar antagligen att gå i lugnets tecken.

 

6x7 appletree in bloom, may 2013

2013

 

I juni kommer vi spendera ca två till tre veckor här i Göteborg. Månaden börjar med min solo utställning första helgen och följer därefter av sommarlov och sommartakt. Har tänkt passa på att åka ut till skärgården så ofta som möjligt, simma bland tångruskor från kala klippor, hänga i Slottskogen och på Botaniska trädgården.

 

kino format, grabbsko

2011

mannerheimv

2011

 

Väl hemma i Finland kommer vi att sätta frön i landet. Pumpor, sockerärtor, två olika sorters grönkål, pac choi och tatsoi, ruccola, morötter och stockrososor, bland annat. I år odlar vi inte särskilt mycket eftersom vi inte spenderat våren i Finland och kunnat förkultivera, men det är också trevligt på sitt sätt med lite omväxling.

Vad midsommar beträffar är det oklart än så länge, naturligtvis. Tycker om sälva idén med midsommaren men jag tycker inte särskilt mycket om den stress som sammanfaller med den. I varjefall kommer jag att där i dagarna kring sommarsolståndet göra om samma performance ☛ KLICK som jag gjorde ifjol.

 

skatesession with the girls, july 2013

2013

 

Jag kommer åka en hel del rullbräde, i sällskap gott sällskap hoppas jag. Jag vill åka på roadtrip till Albergas skatepark, skejta i Helsingfors och såklart på Kronomagasinet.

Vi har några år pratat om att man borde styra upp en brunch picknick på Sveaborg och bjuda in alla som vill komma. På grund av att en inte kommer ha jobb under sommaren kommer detta förhoppingsvis bli av under inkommande sommarmånader.

 

kino reed, may 2011

2011

unikko

2015

 

Klättra utomhus. I Noux men även i Kyrkslätt. Jag har aldrig besökt Noux nationalpark och jag ser verkligen fram emot detta äventyr. Jag drömmer även om att få sova i tält, det har vi inte gjort sedan 2012 då vi roadtrippade i Sverige.

Simma massor. Vi bor ganska nära ett träsk som har perfekt kvällssol och klarbrunt vatten.

Hänga med favorit folk, dricka vin under vår ek, kanske ordna en trädgårdsgfest eventuellt.

 

summerevening, july 2013

2013

my love harvesting, july 2013

2013

 

Vi kommer antagligen att börja renovera lite golv hemma hos oss. Först ut blir farstun, nästa köket. Vi har även andra renoveringsplaner på köket men med tight budget kommer det nog att få vänta ännu ett tag innan vi ger oss i kast med det.

Förhoppningsvis åka ut till Houtskär igen. Vi kommer förhoppningsvis även att åka till Jarkkos lande/stuga som ligger uppe förbi Rauma på den finska västkusten.

 

lake, august 2013

2013

field & sunset, july 2013

2013

 

Jag kommer även dra två kurser via Västra Nylands Folkhögskola i augusti, mer info om det i så småningom.

Och dra den där skate workshopen vi gjort dom senaste tre åren ☛ KLICK, KLICK, KLICK

Läsa böcker. Har precis plöjt igenom Bulevarden av Tove Jansson och ser fram emot att läsa en hel hög med böcker nu inkommande sommar. Kommer såklart att läsa Sommarboken, det gör jag varje sommar. Är sugen på att läsa både något klassiskt, kankse Mordet på orient expressen av Agatha Christie, Gratulerar till din försgörelse av Hiromi Ito och kanske lite kurslitteratur.

 

my love, july 2013

 

faces etnofestival, august 2013

 

Kommer även denna sommar att fortsätta på detta ☛ KLICK projekt som just nu turnerar runt i Estland med grupputställningen Identity Matters. I höst kommer vi nämligen att ha en bok kurs och jag har lite klurat på att göra en bok av det projektet.

Finns eventuellt en chans att jag fortsätter på ett av mina nuvarande projekt, hade plan på att fortsätta med det på hösten men kanske jag fortsätter redan nu under sommaren, vi får se.

 

 

fia linnéa emelie slåinmejifolie
Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 2 med bokstäver:
Yritän herättää ruotsinkielen taitoani eloon lukemalla tekstejäsi.
Jenna26.05.17 kl. 22:43
Kiva kuulla!
28.05.17 12:14

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟