listan om hösten

22.09.2016 kl. 19:00

 

6x7 october fog.

Visa en bra höstbild från ditt arkiv. ↑ november dimma 2012

Beskriv din kommande höst i tre ord. omvälvande, spännande, lite skrämmande

Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2016? När vi åkte ut till skärgården och badade bastu och sov i en fiskestuga, när vi lagade mat och mös på en filt under eken, när vi plockade hjortron i en närliggane myr och blev dyblöta om benen.

 

helsinginkatu, october 2013

 

Vad är det bästa/sämsta med hösten? Krispig, hög luft och färgranna träd, långa mysiga kvällar med brädspel, jazz och rövin eller te. Till de sämre hör väll när de långa regnperioderna kommer och när frosten uteblir.

Hur höstmyser du? Med raggsockor, en filt, en bra bok och en stor balja te. Lagar mysiga middagar som vi inmundigar på tumanhand med mängder av ljus. Yogar och mediterar.

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst? Har tänkt plöja igenom ett akademiskt verk som heter women photographers - european experience skriven av lena johanneson och gunilla knape. Annars är det såklart sent i november som står på agendan, bildhuggarens dotter som jag fick i vernissage gåva av min äldstabästavän och sedan en bok om buddhism. Ska även försöka läsa lite referens litteratur till mitt pågående projekt.

 

skogen, september 2014

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier? Ta vara på vädret då det håller upp, var kreativ och testa kanske någon ny metod, ordna spel och vinkvällar, gå på museum, lägg upp en ny stickning (om du är en sån som stickar) och inför helg brunch med kompisar.

Hur ser din höstoutfit ut? Vans, tjocka strumppisar alternativt mjuka byxor, RCM collegen och varma tjocka tröjor. Letar febrilt efter en ny höst/vårjacka på alla loppisar och vintage butiker jag korsar men har ännu inte lyckats hitta något jag känner mig tillfreds med.

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter? Ja, om jag ska vara sanningsenlig så har jag inte mått särskilt bra sedan vi flyttade hit. Mycket på grund av att vi fått en så dålig start här. Men nu tycks härvan ha klarat upp sig och i början av oktober flyttar vi in i en mysig lägenhet i Majorna. Det lustiga är också att trots att en inte ens bott här en månad har vi blivit ännu mera övertygade om hur vi i framtiden inte vill bo och så.

 

sunflower field, september 2013

Vad har du på TO-DO listan just nu? Söka om studielån, packa ihop flyttlådor, flytta in hos en kompis och sova på soffa fram till första veckan i oktober. Flytta igen. Annars så har jag tänkt utforska dom lokala skateparkerna, ta tag i yogandet igen och gräva ner mig i mitt projekt.

Några tips på hur man botar höstdeppigheten? Spendera tid tillsammans med dom du tycker om och trivs med, såklart. Jag brukar aldrig bli deppig till hösten snarare får jag ett uppsving då sommaren slutar. Byt sticklingar och lär dig ta hand om en planta, typ.

Bästa musiken för regniga dagar? Jazz, alltid jazz. Framförallt Art Blakey om man vill ha lite mera uplifting jazz eller Chet Baker eller Billie Holiday för lite mera melankolisk fiilis. Patti Smith, Joni Mitchell, the Beatles och Jefferson Airplane.

 

mist, october 2013

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst? Kopiera bilder i färglabbet och nya stickmönster.

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film? Är inte riktigt någon seriejunkie men tyckte stranger things var lite mysig. När det kommer till filmer så tycker jag Spirited away och Amelie är super mysiga höstfilmer. Never let me go är också en jättebra film.

Vilka bloggar frossar du i för tillfället? Typ inga. De personer jag har någon relation till och sedan typ en handfull vegetariska/veganska matbloggar.

 

anna, october 2014

Topp tre favoritdrycker i höst? Te, hemlagad kurkumamaito och rötjut.

Vad är den höstigaste maträtten? En mustig gryta, till exempel denna KLICK

Var hänger du helst under helgen? Hemma och myser med min man, hehe. Annars på bibban, en utflykt i svampskogen typ.

 

mjölkört, november 2013

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden? Ja, jag tänker åka hem till Finland i slutet av oktober för att gå på Kents keikka i Helsingfors och gå till tandläkaren (mindre roligt). Tror jag tänker stanna en vecka eller så.

Hur förbereder du dig för vintern? Bunkrar upp med torkad svamp i glasburkar, bär i frysen och örter för te på tork i taket.

 

 

fia linnéa emelie slåinmejifolie
Kommentarer (2)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
jeee jag ska också på Kent, kanske vi ses där :))
julia22.09.16 kl. 20:51
Va kiva! Ja men det gör vi säkert! Kanske vi kan mötas upp innan eller så och hitta på ngt. Kram på dig!
23.09.16 23:02
Först och främst: balja med te. Hehehe
För det andra: GRATTIS TI LÄGENHETSFYNDET! Finally!
Astrid23.09.16 kl. 17:11
Nå sido ska he va te så ska he va redit! TACK! Ja, ÄNTLIGEN kan man liksom pusta ut känns det som! Kom och hälsa på sen hihi!
23.09.16 23:01

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.