på agendan just nu

 

silta

november 2016

 

Inatt sov vi första natten i vårt nya hem, ett hem med vitmålade plankgolv och två fönster i söderläge. Idag skiner solen och temperaturen visar plus 17° i solen.

Det är så mycket som är på gång just nu.

Är mitt inne i en fas då jag experimenterar och skapar jättemycket vilket känns så otroligt himla najs. Dom kommande två veckorna ska jag kopiera upp bilder i färglabbet inför en kommande utställning hemma i Finland. Mer info om det inom snar framtid.

Nästa vecka är det intervjudagar på skolan och jag själv kommer jobba under ena dagen och ta hand om alla personer som kommer på intervju tillsammans med en av mina klasskompisar. Ser så mycket fram emot det, ska bli så spännande att träffa eventuella nya elever.

Annars varvar jag skola och den konstnärliga praktiken med jobb på matbloggen en gång i veckan som ju flyttat över till HBL. Kika in den om ni råkat missa ☛ KLICK!

 

Publicerad 27.03.2017 kl. 10:10

for the love of our sisters

 

I maj ifjol gjorde jag en bild till ett collaboration jag skulle ha tillsamman med Astrid. Astrid skulle starta upp en webbshop där det skulle säljas stilrena, snygga affisher och illustrationer som fokuserade på systerskap och intäkterna skulle åavkortat gå till en av de kvinnorätts organisationer som är stationerade i Helsingfors.

Här kan ni se mitt bidrag.

Hösten 2015 proemerade jag i de småländska skogarna och hittade den här träbiten. Formen på träet gav starka kopplingar till det kvinliga könsorganet och jag sparade den i vetskap om att jag ville använda mig av den på något sätt. Ett halvår senare när jag blev tillfrågad om jag ville bidra med något till Astrids webbshop tänkte jag genast på den där träbiten jag hittade i skogen som just då hängde på väggen hemma i sovrummet.

 

for the love of our sisters, may 2016

 

Så idag bryter jag tystnaden här för jag vill dela med mig av denna bild. En bild som är ett hommage, en hyllning till mina medsystrar, både levande och döda, som dagligen krossar patriarkatet bit för bit. Ni är guld och tillsammans är vi oslagbara.

 

 

 

Publicerad 08.03.2017 kl. 18:02

portfolio uppdaterad

 

Har uppdaterat min portfolio. Det nyaste tillskottet är projektet 'anosesis' som jag jobbade med under hösten 2015. Klicka på bilden om du vill läsa mera om arbetet ☟

anoesis_grid2

Projektet 'anoesis' är ett av mina ansöknings projekt till min nuvarande skola och det ställdes ut på gestaltande fotografis examensutställning i början av maj ifjol och på min pop-up utställning under sommaren.

 

Och så här ser hela portfolion ut just nu i sin helhet ☟. Har med tiden skalat bort projekt som jag tycker är mindre viktiga för min konstnärliga praktik (som våra lärare uppmanar oss att kalla våra arbeten och det vi sysslar med). Arbetar ju just nu på två projekt som när de fått någon form av tillfällig, slutgiltlig form ska göra dom andra projekten sällskap på den där portfolion.

portfolion

 

 

Publicerad 04.03.2017 kl. 15:47

dagboks fragment

 

Som jag tidigare nämnt har jag kännt en viss ambivalens och ett visst skav gentemot de här bloggen här på ratata. Jag känner att den behöver gå i dvala och kanske vakna upp igen i slutet av våren. Vem vet, kanke jag nishar in den här bloggen på lite mera rullbräde. Känns lite lockande just nu.

Hur som hellst så har jag ändå inte riktigt kunnat slita mig härifrån eftersom jag ändå har ett visst behov av att visa upp alster jag knäppt, nu gäller det främst dagboksbilder. Så jag löste det hela genom att starta en visuell blogg på tumblr, helt utan text. Där kommer jag främst lägga upp dagboksbilder och fotografier som inte används i mina projekt, sånt som helt enkelt inte får plats på min portfolio men som jag gärna vill lägga upp någonstans.

Klicka på bilden nedan för att komma till tumblrn.

 

fragments

 

 

 

Publicerad 18.02.2017 kl. 10:38

mitten av februari, en diptyk och en lägesrapport

'meri' diptyken

En diptyk från projektet 'meri' som agerade test i höstas då jag klurade ut vilken metod jag skulle använda mig av i projektet. Denna metod förkastades.

 

Så har halva februari i princip gått och snart når månaden sitt slut.

I torsdags fyllde jag år och vaknade med snötäckta gator utanför fönstret och flingor som sakta singlade ner från himlen. Spenderade dagen med att bjuda mig själv på fika, köpte en affisch och under aftonen bjöd vi över magnifika vänner på vietnamesiska vårrullar.

Vad som annat skett under den senaste månaden är bland annat detta:

☛ Har skickat offerter till diverse inramningsaffärer gällande glas

☛ Har skrivit en dikt som kommer vara en del av projektet. Ska i veckan spela in den och nästa måndag framföra den för min handledare.

☛ Vi fick ett fint erbjudande gällande matbloggen så inom en snar framtid kommer det ske lite omvälvande saker. Meddelar såklart omgående då detta sker.

☛ Har åkt lite bräde också. Känner att jag är extremt pepp på våren och att rulla runt i skateparkerna. Funderar lite kring om en kanske skulle börja skriva/uppdatera lite mera aktivt om den grejen här. Vad tycker ni vore det intressant?

☛ Har påbörjat en ny kurs i skolan och är super entusiastisk. Ska under våren göra ett projekt under kursens gång vilket jag anknytit till det "stora" projektet så förhoppningsvis kommer jag kunna använda mig av det jag skapar under kursen i projektet.

☛ Har yogat en massa också såklart. Har börjat avancera sakta mak och lär mig nya, knepigare asanas.

 

Typ så. I övrigt så har gatorna börjat bli torra och solen lyser ner på Göteborg allt oftare och det känns som om våren verkligen är runt hörnet.

 

 

Publicerad 13.02.2017 kl. 15:24

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
studerar för tillfället konst med inriktning på fotografi vid
Akademin Valand i Göteborg.
 
vurmar för gamla skogar, havet,
valar och stjärnhimlen.
sysslar även med skateboardåkning,
yoga, och matlagning
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟