fragment från en sommarhelg i helsingfors

 

I mitten av juli packade vi våra bräden i bilen och åkte in till Helsingfors för att ta del av eventet Helride ☛ KLICK!

Vi åt falafel på Fafas, skeittade under bron i Hermanni och drack öl i Suvilahti.

 

hki, july 2017

 

hermanni, july 2017

 

hki2, july 2017

 

hämeentie, hermanni, july 2017

 

 

tillökning i växtfamiljen

 

Jag köper hemskt sällan nya växter eftersom jag alltid plockar med mig sticklingar från olika håll eller odlar själv från frö, avokadon då. Har som bäst sex avokado plantor i olika stadien och på olika orter, två i Göteborg och två i Ekenäs. När det kommer till sticklingar tycker jag det är så fint att de olika plantorna har olika ursprung, det ger dom en färgstarkare historia än om man går och köper skott på en blomsterhandel. Just nu har vi, här i Göteborg, en gullranka och en pilea som härstammar från min farmor i Åbo, två porslinsblommor varav ena skottet är knyckt från folkhögskolan i Gamleby och det andra från en trappuppgång här i Göteborg, en dr westerlund pelargon från skolan, en svärmorstunga från Jarkkos morfar.

Men nu har jag faktiskt gjort ett undantag och investerat i en ny växt.

För två och ett halvt år sedan fick jag i födelsedags present av min sambos mamma ett presentkort till en blomsterhandel. Eftersom jag varit lite osäker på vad jag ska använda presentkortet på har jag pantat på det sen dess. I vårvintras stötte jag på i den lokala blombutiken här på Mariaplan en växt som jag var tämligen intresserad av, nämligen en Rosenskärm.

Rosenskärm är en växt som härstammar från Filippinerna och har varit populär som krukväxt till och från i olika perioder och den ser ut såhär ☟

 

Rosenskärm

 

Väldigt praktfull växt inte sant. Den är rätt så utrymmes krävande, dricker hyffsat mycket vatten när den blommar och vill hellst inte stå i gassande sol.

 

Idag är det den tjugusjunde augusti och det är prick två år sedan min far gick bort. Veckan har varit periodvis jobbig och igår sprack det helt och hållet. Idag känns det dock lite bättre och ska lindra denna smärta och tomhet som värker i hela kroppen genom att promenera till Botaniska Trädgården, meditera lite och kanske dricka kopiösa mängder chai latte.

 

 

 

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟