en vecko lista

 

En ny vecka med ny månad och det känns så himla härligt. Oktober är min favorit månad under hösten och lite såhär kommer den kommande veckan se ut och kännas.

window and plants

Happiness of the week Min fina kommer hit i slutet av veckan, han har varit i Finland i nästan två veckor och det ska bli så himla mysigt att se honom. Dessutom flyttar en/vi in i mysigaste lägenheten imorgon och på onsdag ska vi kopiera bilder i färglabbet på skolan.

Mood of the week Just nu känner jag mig ganska så lätt till sinnes. Är så pepp på den kommande månaden med en massa höstmys och resan hem i slutet av månaden.

Meal of the week Lagade i förra veckan en grönsaksskål med grönkål, gröna linser och rostade rotfrukter plus jordnötssås. Tror jag ska sikta på detsamma under denna vecka. I slutet av veckan ska jag dock komponera ihop fyra recept inför nästa nummer av Studentbladet.

Surprise of the week Vet inte ännu, såklart. Hoppas på något trevligt och inte tråkigt om det ska komma några överaskningar.

Adventure of the week Inflytten kanske? Näe, tror jag ska ta mig ut till öarna för att fotografera lite till projektet.

 

 

Fotobok gbg och ett litet extempore projekt

 

Igår öppnade den årliga Fotoboksmässan här i Göteborg, lite såhär såg det ut ifjol då vi åkte hela vägen från Gamleby för att delta i festligheterna ☞ KLICK! och KLICK! Redan ifjol drömde jag i smyg om att kanske få ställa ut någon bok på mässan i framtiden och var vid det tillfället inte alls inställd på att den möjligheten skulle komma så snart.

Så i år är jag själv med och bidrar med min bok 'katharsis'! Så sjukt kiva att få ställa ut boken tillsammans med andra superduktiga studenter från både Valand och HDK. Dessutom gjorde vi studenter i ordning en utställning på ett av skolans gallerier som löper parallelt med fotoboksmässan. Jag ställer ut ett verk som egentligen är mera en skulptur än konkret fotografi där jag kombinerat med ett ljudspår som är ihopkopplat med min bok.

8_cargo

Det om det.

För övrigt så knåpade jag ihop ett högst opretantiöst extempore projekt härom sistens. Det var nämligen så att vi fick en varsin rulle 35mm färgfilm av vår analoga tekniker på skolan som vi sedan skulle testframkalla och hur det nu gick till så stressfotograferade jag slut rullen under min resa från Finland tillbaka till Göteborg i början av september. Resultatet blev ganska intressant och jag kontextualiserade lite kring samlingen med bilder och lade ihop allt till en enda lång lodrät sekvens. Lite såhär ser det ut ☝. Resten av bilderna och lite text hittar ni här ☞ KLICK!

 

 

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟