midsommarafton, en performance

 

 

 

 

Midsommarafton har för mig länge representerat något oförklarbart, heligt och magiskt. I fredags när regnet slutat falla och mörkningen kröp närmare beslöt jag mig för att göra en performance ute i skogen.

Granskogen stod tät och hög och mossan var mjuk och trevlig att gå på. Här och var stack små barr mig i fötterna och mitt i en glänta var marken täckt av blommande linnéa.

Min partner in crime, min fina, var givetvis med och jag lät filma hela spektaklet. Tanken är väll att detta kanske ska bli något och vara en del av ett annat projekt som jag just nu håller på med halvt om halvt, det är egentligen satt på paus för att ge plats för de andra projekten, men fick ett sådant obeskrivligt behov av att göra den här grejen just på midsommarafton så varför inte ge sig hän?

 

 

 

Publicerad 27.06.2016 kl. 22:09

en diptyk från ett liv i småland

 

 

Gamleby blues part 1, december 2015/may 2016

 

Det är fortfarande lite för tidigt för att ta sig an den analoga bildhögen från smålandslivet. I måndags lämnade jag in ännu en färgfilm på framkallning och vete vad när jag ska orka skanna in den och gå igenom den. Den där underliga känslan av uppbrott sitter fortfarande kvar som en klump innan för bröstkorgen. Men snart lär det väll lätta.

Vi har i övrigt börjat planera på en grej som om några veckor blir verklighet. Något som börjar på 'U' och slutar på 'G'. Har även fått information om hur den första skoldagen kommer vara av min nya lärare, eller mentor kanske man ska kalla honom.

Från det ena till det andra. Under skolåret pratade vi mycket i klassen om hur bilder och olika element samtalar med varandra. Har blivit extremt intresserad av detta så sitter och pusslar ihop diptyker och gridar som bara vad. Bilden ovan är en diptyk av två dagboksbilder från i vintras och i våras. Kanske en ska knåpa ihop något liknande av följande rulle.

 

 

 

Publicerad 23.06.2016 kl. 09:30

en engångskamera, en bild

 

Post Vernissage, Bella and I, december 2015

Förra sommaren, på en trädgårdsfest under våran ek,

fick jag en engångskamera av finaste Miilo.

Utan att riktigt veta vad jag skulle dokumentera med den

beslöt jag mig för att det skulle bli en vernissage kamera.

Nu är filmen framkallad.

En av bilderna kan ni skåda ovan,

ett porträtt av Bella och mig från december ifjol,

luddiga i huvudet och glada av vernissage prosecco.

 

På rullen fastnade såklart andra fina vernissage tillfällen,

som nog får se dagens ljus i en nära framtid.

Men rutorna dolde också annat.

Snabba dokumentationer av ljus,

tillfällen som bara inte fick gå förlorade.

Dom har jag sparat i min portfolio,

och ni kan kika på dom här ☞ klick!,

om ni vill.

 

 

 

Publicerad 15.06.2016 kl. 15:10

de första sommarlovsdagarna, en bok och brädåkning

 

 

Sommarlovet har kickat igång och med det innebär avhärdning av plantor, sådd av nya kryddor, brädåkning och projektplaneringar.

Bilderna ovan är ett utkast av ett av projekten jag håller på med. Det är ännu oklart ifall dessa bilder kommer finnas med sen sist och slutligen, vi får se hur de passar ihop med konceptet.

Fick för första gången i hela mitt liv ett stipendium i samband med skolavslutningen, för att typ uppmärksamma att en blivit antagen till högre studier och för pinhole workshopen jag drog för min klass i våras. Jag och min klasskompis Sofia fick båda varsin circular wait/satellite bok gjord av fotokonstnären Martina Hoogland Ivanow. Boken vann dessutom fotoboks priset i år.

Från det ena till det andra.

Astrid (klick!), den eminente, hörde av sig igår och frågade om vi inte kunde ta en snabb skatesession eftersom hon var i krokarna. Till min stora glädje har denna kvinna beslutat sig för att damma av sin bräda och äntligen ta upp åkandet efter en två år lång paus, äntligen! Så inkommande lördag har vi planerat in en ordentlig session tillsammans med en fellow partner in bräd-crime, Miilo (klick!) såklart.

Är megapepp på detta, kanske en släpar med sig kameran och knäpper några rutor.

 

 

Publicerad 14.06.2016 kl. 09:55

maj

 

Alltså maj månad, varför rusar du alltid iväg så att man knappt hinner med?

Månaden var sprängfull av program från typ morgon till kväll, vecka efter vecka. Lite såhär såg det ut☟

 

✿ när bybutiken har erbjudande på två avokadon för 15:- samt ett knippe sparris för 10:- kan ens middagar bli såhär smarriga utan att slänga iväg en massa pengar. ✿ plantera kryddor och äta kopiösa mängder frukt och dricka iskalla lime/spirulina shotar. ✿ beundra det största körsbärsträdet som växer precis utanför sovrumsfönstret en någonsin sett . ✿ få ett positivt besked från skolan en sökt till, göteborg i höst kan knappt bärga mig!

 

✿ del ett av slututställningen hängs upp i Västervik. Här är mitt verk 'anoesis'.

 

✿ sommarvärme, solande på bakgården, svinbillig mangosorbet och bara ben. ✿ del två av slututställningen kickade igång och jag byggde ihop mitt podie samt spelade och klippte en ljudfil. ✿ hade trevlig hårdag och var rosig om kinderna. ✿ och sedan, stockholm och humlegården med mina två kära stjärnor och halvkall öl.

 

✿ vernissage och jag tar inte en enda bild med telefonen förutom en selfie på galleriets svinfina toa. ✿ hux flux hemma i finland igen och i köket står vårat avokadoträd och skjuter skott som bara vad. ✿ äppelträdet slår ut i full blom. ✿ från en hufvudstad tille en annan. En varm tisdag spatserade jag genom ett lummigt helsingfors, drack club mate och läste buddhist bok i espan och gick på eminenta Vanessas utställning.

 

✿ mindre än en vecka senare befinner jag mig återigen i hufvudstaden. Vi går på födelsedags brunch, åker metro till suvilahti och fotograferar för ett projekt. ✿ sedan tar maj slut och första helgen i juni ordnar vi en lyckad skateworkshop. Alltså, så mycket eufori under en enda helg. ✿ väl tillbaka över östersjön promenerar jag genom ett vackert morgonstockholm. ✿ plockar favoritblomma vid vägkanten och insuper det sista av smålandsidyllen. 

 

Imorgon slutar skolan och jag har så blandade känslor över detta.

Igår eftermiddags sade jag hejdå åt Bella som åkte hem för studentfirerier. Vi kramades länge och gav varandra löften om att höras och ses i göteborg. Hetsframkallade en film igårkväll och under morgonen skannades den in. Printar även ut det sista inför ett projekt och försöker att inte tänka på klumpen som känns inanför bröstet.

 

 

Publicerad 08.06.2016 kl. 21:32

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
studerar för tillfället konst med inriktning på fotografi vid
Akademin Valand i Göteborg.
 
vurmar för gamla skogar, havet,
valar och stjärnhimlen.
sysslar även med skateboardåkning,
yoga, och matlagning
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟