två veckor kvar av sommaren, en bild från ett projekt

4_cargo

Har precis publicerat ett av projekten jag sysslat med under sommaren. Projektet behandlar människans förhållande till framtiden, samtiden och det förflutna och refletionerna sker ur en drömsk synvinkel. Projektet 'visions reflected' ställdes ut på pop-up utställningen 'werifesteria' under juli månad. Ifall intresse finns för resten av bilderna går de att skåda här ☞ KLICK!

I övrigt känns det nästan som om augusti innebar ett enda stort kliv in i september, om lite på tie dagar lämnar vi landet för västkusten och vi hoppas på en mild, lång höst med massor av mys, alfapet, utställningar, yoga samt rullbrädesåkning och såklart akademiska studier. Om exakt två veckor börjar våra skolor och jag är så himla ivrig på att få träffa nya klasskamrater. Spänningen sitter som en liten klump innanför bröstet, men är egentligen mera nyfiken än nervös.

Fast den första vistelsen i Göteborg kommer inte bli långvarig, för bara fem dagar efter att skolan har börjat sätter jag mig på ett tåg som tar mig till ett plan som tar mig tillbaka till Finland för en har nämligen fått äran att delta samt få fotografera porträtten till denna underbara människa KLICK!, ser så himla mycket fram emot det.

 

Publicerad 15.08.2016 kl. 09:18

första augusti

 

Gamleby blues part 2, september 2015/ january 2016

En diptyk med bild från september 2015, två veckor efter fars begravning, och från januari 2016, två veckor in på det nya året.

 

Det är alltid med en viss vemodighet som en kliver in i augusti månad. Dom senaste åren har augusti mest bestått av att hets ta vara på sommaren, säga adjö till vänner och bekanta som åter flyttat tillbaka till diverse studieorter medans en själv blivit kvar i sommarstaden. Men det finns guldkanter också, såklart. I trädgården mognar grönsaker och bär som vi äter av och lägger undan för förvaring, vi torkar kryddor och läkeörter inför kommande höst och vinter och slutligen simmar en flera gånger per dag då vädret tillåter och läser tjocka böcker på en filt i gräset och lapar sol.

I år kommer augusti bidra med något alldeles nytt.

Idag fick vi ett besked och om tre och en halv vecka flyttar vi till östkusten och Göteborg. Att flytta in till stan efter att ha levt småstads- och byliv så länge nu kommer att vara en intressant utmaning, men jag tror vi klarar det. Vi kommer, åtminstone, fram till nästa sommar att bo i ett stort rum med eldstad i ett egnahemshus med trädgård. Att äntligen, efter nästan tre månaders konstant sökande, ha hittat ett ställe att bo på känns så orimligt skönt. Nu kan en ta sommarlov på riktigt och bara koppla bort det viktiga för ett tag innan skolan börjar.

Augusti kommer även innebära en till milstolpe i mitt liv. Nämligen, det första året utan min far. Att ett år går så otroligt fort är svårt att förstå. Att det snart är ett år sedan jag såg honom i ögonen och kramade hans hand för sista gången, att det snart är ett år sedan jag fick det där hemska beskedet om att han inte längre andades. Men trots att det inte ens gått ett helt år ännu känns det rätt så bra faktist. Mina känslor är snarare en blandning av tomhet, saknad och ledsamhet ihopsnörat med glädje, glada minnen och leenden. Kanske det är helt naturligt. Det känns så i allafall.

Imorgon packar vi bilen full med mat, böcker och kameror och åker ut till åbolands skärgård i en par dagar för att insupa havet.

 

 

Publicerad 01.08.2016 kl. 13:55

en bild från en dimmig kväll i mitten av maj

 

 

vernissage, galleri axel may 2016

 

Ett engångsfotografi från i våras, en bild av två underbara individer och mig själv i favoritklänning. Minns denna kväll med en slags eufori som bubblar upp inom mig, en vårnatt i Stockholm var nog någonting alldeles särskilt.

Ikväll öppnar en annan utställning och igår då vi hänge upp allting kom lokala tidningen för att göra ett reportage om det hela. Ifall intresse finns kan en läsa artikeln här ☞(klick!).

Vi bjuder på hemlagad ingefärslemonad och chokladmaränger på Kronomagasinet mellan kl 18-21, hoppas vi ses!

 

 

 

Publicerad 15.07.2016 kl. 14:24

pop-up utställning 16-31/7

 

 

utställningaffisch_mindre

 

På fredag öppnar vi dörrarna på Kronomagasinet för där kommer nämligen mina alster ställas ut! Det kommer främst att vara ansökningsmaterial men också lite nytt, två av verken ställdes ut på min klass slututställning Meraki i Västervik och Stockholm under maj månad.

Vernissaget är, som en kan se, inkommande fredag kväll. Alla är välkomna och det bjuds på något drickbart och smått ätbart. Hoppas vi ses!

Facebook evenemanget hittar du här ☞ klick!

 

 

Publicerad 10.07.2016 kl. 11:19

viken i tre perspektiv, ljusläckage och blommande träd

 

De sista rutorna från livet i de småländska skogarna.

 

magnolian

Plockade hem en kvist magnolia nångång i slutet av maj.

 

bella

Maj bjöd överlag på vackert väder och Bella och jag tillbringade förmiddagarna och ibland även eftermiddagarna på gräsmattan. Vi läste lite, diskuterade världsliga problem och bagateller, åt svinbillig mangosorbet och lyssnade på Maggios nyaste album.

 

avocadon

Avokadona grodde och växte så det knakade.

 

körsbärsträdet

Och det enorma körsbärsträdet utanför ett av mina fönster stod i full blom. Så sinnesjukt vackert, hela kvarteret luktade körsbärsblom.

 

fönstret

Ett av mina fönster, det som vetter mot berget.

 

viken part 2

Uppifrån berget ser man långt långt söderut, den småländska skogen breder ut sin gröna matta och viken slingrar sig bort mot havet.

 

viken part 1

 

 

viken part 3

Detta var min syn varje morgon då jag promenerade till skolan. Solen kastade drömska ljusreflektioner över vattnet under tidiga morgnar och på vintern glittrade isen i solskenet. Observera att denna ruta är knäppt i skymning.

 

fläderträdet

Men en av de mest exotiska grejerna var ju nog alla fläderträd/buskar som finns prick överallt. Jag missade syrénblomningen när jag var hemma i Finland men det gör inget, för den bedövande doften av blommande fläder räckte mer än väl och gjorde ett så otroligt djupt intryck på mig.

 

Publicerad 03.07.2016 kl. 10:35

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
studerar för tillfället konst med inriktning på fotografi vid
Akademin Valand i Göteborg.
 
vurmar för gamla skogar, havet,
valar och stjärnhimlen.
sysslar även med skateboardåkning,
yoga, och matlagning
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟