första hösten i göteborg del ett: botaniska trädgården

 

I tisdags framkallade jag en rulle småbildsfilm som under hösten varit laddad i en av mina  kameror. Rullen bestod av dagboksbilder från och med oktober denna höst och här nedan kommer första delen men som egentligen var den sista delen på filmen.

För drygt en vecka sedan, lite på, besökte vi botaniska trädgården en dag då jag hade individuella studier och inte behövde vara i skolan.

Vi bor inte särskilt långt från botaniska, bara tvärs genom slottskogen så är man framme. Det visade sig vara en ypperlig dag att besöka växthuset på då det knappt var några människor där över huvudtaget. Vi kikar!

Bothanical gardens part 1

 

Bothanical gardens part 7

Vi hade med oss te i en termos och satte oss på en bänk mitt i det hela för att insupa grönskan. Växten uppe i högra hörnet är ett kaffeträd som var enorm och dessutom bar frukt.

Bothanical gardens part 5

Ett rum var tillägnat köttätande växter, vilket var fascinerande tyckte vi.

Bothanical gardens part 2

 

Bothanical gardens part 6

Alltså en av mina största önskningar är att kunna få bo såhär med bara en säng under någon buske och ett bord med stolar under ett träd.

Bothanical gardens part 3

 

I växthuset finns öven det största kakaoträdet jag någonsin stött på. Trädet gör ett vetenskapligt sammarbete tillsammans med chalmers, som är den tekniska institutionen på göteborgs universitet. Kakaoträd är så hurja fina, detta bärde dessutom massor av frukt.

Bothanical gardens part 4

Hit kommer vi sannerligen att komma igen.

 

Ett fotografi från en vår år tvåtusenfjorton

 

roten

 

För drygt två och ett halvt år sedan var jag på en veckolång residency på konstnärskollektivet Not Quite i Fengersfors. Drygt två veckor senare befann jag mig på en ny residency på Trükimuuseum i Tartu, där utställningen 'Identity Mattres' först såg dagens ljus tidigare i höstas. I Tartu lärde jag mig en väldigt intressant metod att göra bilder på, nämligen cyanotypier. Gubben som lärde mig metoden är en gammal räv vid namn Kalju, han kunde knappt engelska men vi förstod varandra ändå. Jag är fortfarande idag så tacksam över att han lärde mig den här metoden.

Jag har inte använt mig av denna metod sedan projektet 'Tales from the woods' som jag gjorde i samband med de olika residencyna, men efter att ha haft handledning med en av masterstudenterna på skolan blev jag lite intresserad att kanske involvera det i projektet jag just nu håller på med. Vi får se.

Vad tycker du, ger den här metoden ett intressant uttryck? Är tacksam för all form av respons.

 

 

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟