Ett fotografi från en vår år tvåtusenfjorton

 

roten

 

För drygt två och ett halvt år sedan var jag på en veckolång residency på konstnärskollektivet Not Quite i Fengersfors. Drygt två veckor senare befann jag mig på en ny residency på Trükimuuseum i Tartu, där utställningen 'Identity Mattres' först såg dagens ljus tidigare i höstas. I Tartu lärde jag mig en väldigt intressant metod att göra bilder på, nämligen cyanotypier. Gubben som lärde mig metoden är en gammal räv vid namn Kalju, han kunde knappt engelska men vi förstod varandra ändå. Jag är fortfarande idag så tacksam över att han lärde mig den här metoden.

Jag har inte använt mig av denna metod sedan projektet 'Tales from the woods' som jag gjorde i samband med de olika residencyna, men efter att ha haft handledning med en av masterstudenterna på skolan blev jag lite intresserad att kanske involvera det i projektet jag just nu håller på med. Vi får se.

Vad tycker du, ger den här metoden ett intressant uttryck? Är tacksam för all form av respons.

 

 

lägesrapport

 

 

meri

 

Veckorna bara springer iväg för en. Förra helgen besökte fantastiska Bella oss i tre långa dagar (klick!) och om mindre än två veckor är vi tillbaka i moderlandet igen för att fira jul. Här borta jobbar jag på med projektet som tillsvidare fått namnet 'meri'. Fick bekräftat förra veckan att jag i slutet av maj inkommande vår ska få ställa ut projektet på ett av skolans gallerier i en solo utställning. Är om möjligt ännu mer peppad på att gräva ner mig i projektet.

Annars så myser vi mest med matlagning, planet earth 2 och en massa yoga.

 

 

 

 

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟