2016, maj och juni, juli och augusti

 

Vi fortsätter årsresumén, på tur står sommarmånaderna.

 

toukokesä

maj

☞ Vi golvades av sommarvärme och Bella (KLICK!) och jag förlöpte dagarna på gräsmattan under det enorma körsbärsträdet som växte utanför fönstret. Åt grape och mango sorbet, lyssnade på musik och talade i timmar.

☞ Så kom antagningsbeskedet från skolan och jag gjorde kullerbyttor, stod på huvudet och nöp mig i armen typ hela tiden för att intala mig själv att det faktiskt var verklighet och inte dröm.

☞ Och slutligen så packade vi ner utställningen och flyttade den upp till Stockholm och Galleri Axel på Södermalm. Mina finaste kom över och vi hängde i Humlegården och drack öl i solskenet.

 

juni

☞ Första helgen i juni ordnade vi skateworkshopen som tidigare år. Det blev en helg med mycket skoj och mycket röj både utomhus och inomhus.

☞ Sedan åkte jg tillbaka till Gamleby för sista gången. Packade ihop rummet sakta men säkert och så småningom kom den sista natten och det var en gnutta vemodigt. Men följande dag, på avslutningsdagen, fick jag ett stipendium i form av en bokpremie från skolan och J mötte mig med alkoholfri skumppa och blommor från hans mammas trädgård.

☞ Och så började sommaren sådär på allvar. Nätterna var ljusa och vi gjorde hemmet så mysigt som möjligt.

 

heinäelo

juli

☞ Det tog länge men så äntligen kom sommarvärmen, om en bara för en stund, och vi spenderade våra lediga dagar vid havet med böcker och vattenmloner.

☞ I mitten av månaden öppnades min pop-up utställning 'werifesteria' på kronomagasinet och löpte månaden ut.

☞ En hel del brädåkning hann vid med under sommaren också.

 

augusti

☞ I början av månaden packade vi bilen och körde över åbolands skärgård och hamnade på Houtskär, där mina syskons mamma är uppvuxen. Jag har som barn spenderat väldigt mycket tid på den ön och efter en nio års paus tänkte jag att nä nu är det dags att återvända. Vi badade bastu med mina syskon, åkte båt och gick på marinmuséum, rafistulerade i mommons grönsaksland och åt goda middagar.

☞ Hade kvalitetstid med min äldstabästavän i Fiskars i mitten av månaden. Vi åt lunch, gick på utställningar och fikade i den gemytliga bruksmiljön. Saknar na nå otroligt.

☞ Och sedan, i slutet av augusti, började jag på min nya skola. Jag trivs så otroligt bra där och det är så fint att känna att detta inte är en ettårig folkis utan faktist en kandidat utbildning. Helt gälit.

 

 

 

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 
vurmar för täta skogar, havet och stjärnhimlen.
sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi
vid Akademin Valand.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟