2016, dom fyra första månaderna

 

Sista veckan i december brukar involvera summeringar av det gågna året men eftersom jag inte ville lägga allt i ett inlägg kommer denna grej att komma i tre akter.

Här är den första.

tammihelmi

januari

☞ Inmudigade vintern så mycket en bara orkade och var ute nästan varenda vaken minut. J stannade kvar i Finland för att jobba och jag åkte tillbaka till Sverige, vilket var jobbigt.

☞ Skickade till sist in mitt ansökningsmaterial till min nuvarande skola. Var så otroligt lättad över att det hela var över men samtidigt livrädd för hur mina arbeten skulle bemötas. Nåväl, det gick ju bra till slut.

 

februari

☞ Åkte hem igen på sportlov och mös med J och nya familjemedlemmen Agda. 

☞ Spenderade en dag i Helsingfors med J, vi gick på Ai Wei Weis utställning på HAM och sedan på pizza på piece and live med Astrid och hennes Ari.

☞ Njöt av att solen kom tillbaka mer och mer och var lätt ambivalent gemtemot att vara hemma. Samtidigt som det var så himla skönt och mysigt kändes det konstant lite skavigt.

 

maalishuhti

mars

☞ I mitten av månaden drog jag en workshop för min klass i pinhole fotografering.

☞ Ett av sovrumsfönstren vette mot öster och allt eftersom våren framgick blev skymningarna allt mer magiska.

☞ Sedan åkte vi hem igen för att fira påsk. Jag passade på att rulla svin mycket bräde och lärde mig lite nytt.

 

april

☞ Men sedan kom april med knopp i håret och vi styrde kosan mot västkusten eftersom jag skulle gå på antagningsintervju. Jag läste denna briljanta essä om fotografi och odlade avokadon.

☞ Småningom blev det verkligen varmare och kring valborg luktade hela byn körsbärsblom. Vi promenerade väldigt mycket och insöp den småländska våren som kom lite lite tidigare än man är van vid hemifrån.

☞ Sedan nalkades den första examensutställningen och vi printade bilder, J byggde fantastiska ramar och vi monterade tillsammans. Jag känner mig så lyckligt lottad över att kunna dela mina projekt rent praktiskt med någon som jag älskar så himmelens mycket.

 

 

 

Publicerad 27.12.2016 kl. 11:20

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
vurmar för täta skogar, havet och stjärnhimlen.
sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
för tillfället huserar jag i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi
vid Akademin Valand.
intresserad av ett samarbete? ☟