havet

 

 

 

vattnet

 

klippan

 

 

 

Slit och släng bilder som kommit till då jag mätt ljuset till den analoga kameran. Ibland blir det bättre, ibland sämre. Dessa två tyckte jag hemskt mycket om dock.

 

 

 

november och december

 

Nu mitt i allt kaos kring årsresumérna tänkte jag istället berätta om hur dom två sista månaderna av året såg ut för mig i sin helhelt.

 

november

marras1

✶ Månadens första helg spenderade vi hemma i Finland och världen var vit och krispig.

✶ Väl tillbaka i Göteborg lagade vi glutenfri samt vegansk pizza en fredag kväll.

✶ Och slottskogen var fortfarande klädd i höstskrud.

✶ Förevigade en bra hårdag.

✶ Och köpte mig en höstpresent, nämligen: Lewis Carols 'The hunting of the snark' illustrerad av Tove Jansson. Fick höra av kassören på muséshopen att det i vår kommer öppna en Tove Jansson utställning på konsthallen, är superpepp på detta.

✶ Hade hand om Ratata's instagram konto under sista veckan i månaden, förevigade bland annat ett jobbuppdrag för Studentbladet.

 

marras2

✶ På skolan förberedde vi för öppet hus.

✶ Och sen kom bästa Bella (KLICK!) till Göteborg! Har saknat henne så mycket så det var supermysigt att ha en långhelg tillsammans med henne.

✶ Jag ställde ut två bilder under öppet hus på ett av skolans gallerier. För övrigt hade jag handledning med (en del av öppet hus program punkter är att personer som vill söka till skolan kan få personlig handledning av lärare och studenter) två nya Gamlebyare. Ena tjejen, Ida, kommer från Finland och studerar nu i Gamleby på Gestaltande Fotografi. Som pricken över iet bor hon dessutom i mitt gamla rum. Hon är så himla mysig.

✶ En sak vi gjorde då Bella var i stan var att besöka Naturhistoriska muséet. Vi gick där i flera timmar och oade och aade över det mesta. De har några valskelett där, en uppstoppad valrsoss samt en uppstoppad afrikansk elefant (har seriöst inte kunnat begripa att dessa djur faktist är ENORMA) plus en massa annat. Avdelningen med koraller och snäckor hörde till en av favoriterna.

✶ Tre underbara människor i Slottskogen på promenad.

✶ Sedan blev det första advent och vi invigde vår nya julstjärna.

 

december

joulu1

✶ Det blev ny månad och jag spenderade lediga timmar med olika examinations uppgifter samtidigt som jag lyssnade på denna underbara då han knäppte på gitarren han just renoverat.

✶ Visdomsord jag fick av Malena en kväll då vi firade sjölvständighet hemma hos henne. Har länge spanat efter denna tarra och blev så glad då jag fick en.

✶ Vi åkte ut till skärgården en förmiddag för att fotografera lite till projektet. Ljuset där ute var helt magisk och då vi kom fram låg en tjock dimma över havet som sedan bleknade i takt med att solen kom fram.

✶ Sedan bar det av hemåt mot moderlandet. Förevigade en frukost, kanel- och banansmoothie.

✶ Åkte till Åbo för att umåg med min Famu. Vi lagade middag tillsammans, drack vin och glögg och pratade in till småtimmarna. Famus hem är fullproppat med gamla möbler och arvegods och jag sover alltid på den där gröna soffan när jag är där. Porträttet ovanför föreställer Famus mamma (flickan i blått), mammans syster samt deras mamma Manja som dog i spanska sjukan då hon var bara 27 år gammal. Tavlan till vänster, den med kokkon, är målad av min släkting Viktor Westerholm.

✶ Passade på att besöka Pappa när vi ändå var i knutarna. Plockade en bukett av lingonris och ljung i skogen och sen tände vi ett ljus. Precis bredvid familjegraven ligger detta hus som är mitt drömhus. Önskar så att jag kunde montera ner det, flytta på det och bygga upp det igen.

 

joulu2

✶ Annars har jullovet förlöpt i stilla ro, vilket varit skönt. Att varva stadspuls med stillheten från naturen känns om möjligt ännu mer nödvändigt nu när man inte bor heltid på vischan. 

✶ En dag traskade vi genom skogen till en av de större insjöarna här i närheten. Isen låg spegelblank över sjön.

✶ Och denna alltså, tänk att jag fått spendera ännu ett år med den här fantastiska människan. Är så otroligt tacksam över detta faktum.

✶ Två dagar innan nyårsafton åkte vi in till Helsingfors och medans J åkte till Böle för att klättra promenerade jag till femkanten för fuffens.

✶ Har rullat bräde också, såklart, i favoritrampen.

✶ Och sedan kom årets sista dag. Marinerade auberginer halva dagen som sedan sektes i grillpanna. Hade kanske den mysigaste nyårsaftonen på länge. Vi lagade massor av god mat hemma hos min mamma, som varit på jobb under julen, spelade spel, drack rötjut och groggar och bara njöt av varandras sällskap. Dagen efter vaknade vi utan minsta tillstymmelse till bakfylla vilket var otroligt skönt och kändes som en lättnad. Känns som om det nya året fått en bra start.

 

 

 

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟