for the love of our sisters

 

I maj ifjol gjorde jag en bild till ett collaboration jag skulle ha tillsamman med Astrid. Astrid skulle starta upp en webbshop där det skulle säljas stilrena, snygga affisher och illustrationer som fokuserade på systerskap och intäkterna skulle åavkortat gå till en av de kvinnorätts organisationer som är stationerade i Helsingfors.

Här kan ni se mitt bidrag.

Hösten 2015 proemerade jag i de småländska skogarna och hittade den här träbiten. Formen på träet gav starka kopplingar till det kvinliga könsorganet och jag sparade den i vetskap om att jag ville använda mig av den på något sätt. Ett halvår senare när jag blev tillfrågad om jag ville bidra med något till Astrids webbshop tänkte jag genast på den där träbiten jag hittade i skogen som just då hängde på väggen hemma i sovrummet.

 

for the love of our sisters, may 2016

 

Så idag bryter jag tystnaden här för jag vill dela med mig av denna bild. En bild som är ett hommage, en hyllning till mina medsystrar, både levande och döda, som dagligen krossar patriarkatet bit för bit. Ni är guld och tillsammans är vi oslagbara.

 

 

 

portfolio uppdaterad

 

Har uppdaterat min portfolio. Det nyaste tillskottet är projektet 'anosesis' som jag jobbade med under hösten 2015. Klicka på bilden om du vill läsa mera om arbetet ☟

anoesis_grid2

Projektet 'anoesis' är ett av mina ansöknings projekt till min nuvarande skola och det ställdes ut på gestaltande fotografis examensutställning i början av maj ifjol och på min pop-up utställning under sommaren.

 

Och så här ser hela portfolion ut just nu i sin helhet ☟. Har med tiden skalat bort projekt som jag tycker är mindre viktiga för min konstnärliga praktik (som våra lärare uppmanar oss att kalla våra arbeten och det vi sysslar med). Arbetar ju just nu på två projekt som när de fått någon form av tillfällig, slutgiltlig form ska göra dom andra projekten sällskap på den där portfolion.

portfolion

 

 

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟