på agendan just nu

 

silta

november 2016

 

Inatt sov vi första natten i vårt nya hem, ett hem med vitmålade plankgolv och två fönster i söderläge. Idag skiner solen och temperaturen visar plus 17° i solen.

Det är så mycket som är på gång just nu.

Är mitt inne i en fas då jag experimenterar och skapar jättemycket vilket känns så otroligt himla najs. Dom kommande två veckorna ska jag kopiera upp bilder i färglabbet inför en kommande utställning hemma i Finland. Mer info om det inom snar framtid.

Nästa vecka är det intervjudagar på skolan och jag själv kommer jobba under ena dagen och ta hand om alla personer som kommer på intervju tillsammans med en av mina klasskompisar. Ser så mycket fram emot det, ska bli så spännande att träffa eventuella nya elever.

Annars varvar jag skola och den konstnärliga praktiken med jobb på matbloggen en gång i veckan som ju flyttat över till HBL. Kika in den om ni råkat missa ☛ KLICK!

 

for the love of our sisters

 

I maj ifjol gjorde jag en bild till ett collaboration jag skulle ha tillsamman med Astrid. Astrid skulle starta upp en webbshop där det skulle säljas stilrena, snygga affisher och illustrationer som fokuserade på systerskap och intäkterna skulle åavkortat gå till en av de kvinnorätts organisationer som är stationerade i Helsingfors.

Här kan ni se mitt bidrag.

Hösten 2015 proemerade jag i de småländska skogarna och hittade den här träbiten. Formen på träet gav starka kopplingar till det kvinliga könsorganet och jag sparade den i vetskap om att jag ville använda mig av den på något sätt. Ett halvår senare när jag blev tillfrågad om jag ville bidra med något till Astrids webbshop tänkte jag genast på den där träbiten jag hittade i skogen som just då hängde på väggen hemma i sovrummet.

 

for the love of our sisters, may 2016

 

Så idag bryter jag tystnaden här för jag vill dela med mig av denna bild. En bild som är ett hommage, en hyllning till mina medsystrar, både levande och döda, som dagligen krossar patriarkatet bit för bit. Ni är guld och tillsammans är vi oslagbara.

 

 

 

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟