på agendan just nu

 

silta

november 2016

 

Inatt sov vi första natten i vårt nya hem, ett hem med vitmålade plankgolv och två fönster i söderläge. Idag skiner solen och temperaturen visar plus 17° i solen.

Det är så mycket som är på gång just nu.

Är mitt inne i en fas då jag experimenterar och skapar jättemycket vilket känns så otroligt himla najs. Dom kommande två veckorna ska jag kopiera upp bilder i färglabbet inför en kommande utställning hemma i Finland. Mer info om det inom snar framtid.

Nästa vecka är det intervjudagar på skolan och jag själv kommer jobba under ena dagen och ta hand om alla personer som kommer på intervju tillsammans med en av mina klasskompisar. Ser så mycket fram emot det, ska bli så spännande att träffa eventuella nya elever.

Annars varvar jag skola och den konstnärliga praktiken med jobb på matbloggen en gång i veckan som ju flyttat över till HBL. Kika in den om ni råkat missa ☛ KLICK!

 

Publicerad 27.03.2017 kl. 10:10

for the love of our sisters

 

I maj ifjol gjorde jag en bild till ett collaboration jag skulle ha tillsamman med Astrid. Astrid skulle starta upp en webbshop där det skulle säljas stilrena, snygga affisher och illustrationer som fokuserade på systerskap och intäkterna skulle åavkortat gå till en av de kvinnorätts organisationer som är stationerade i Helsingfors.

Här kan ni se mitt bidrag.

Hösten 2015 proemerade jag i de småländska skogarna och hittade den här träbiten. Formen på träet gav starka kopplingar till det kvinliga könsorganet och jag sparade den i vetskap om att jag ville använda mig av den på något sätt. Ett halvår senare när jag blev tillfrågad om jag ville bidra med något till Astrids webbshop tänkte jag genast på den där träbiten jag hittade i skogen som just då hängde på väggen hemma i sovrummet.

 

for the love of our sisters, may 2016

 

Så idag bryter jag tystnaden här för jag vill dela med mig av denna bild. En bild som är ett hommage, en hyllning till mina medsystrar, både levande och döda, som dagligen krossar patriarkatet bit för bit. Ni är guld och tillsammans är vi oslagbara.

 

 

 

Publicerad 08.03.2017 kl. 18:02

portfolio uppdaterad

 

Har uppdaterat min portfolio. Det nyaste tillskottet är projektet 'anosesis' som jag jobbade med under hösten 2015. Klicka på bilden om du vill läsa mera om arbetet ☟

anoesis_grid2

Projektet 'anoesis' är ett av mina ansöknings projekt till min nuvarande skola och det ställdes ut på gestaltande fotografis examensutställning i början av maj ifjol och på min pop-up utställning under sommaren.

 

Och så här ser hela portfolion ut just nu i sin helhet ☟. Har med tiden skalat bort projekt som jag tycker är mindre viktiga för min konstnärliga praktik (som våra lärare uppmanar oss att kalla våra arbeten och det vi sysslar med). Arbetar ju just nu på två projekt som när de fått någon form av tillfällig, slutgiltlig form ska göra dom andra projekten sällskap på den där portfolion.

portfolion

 

 

Publicerad 04.03.2017 kl. 15:47

dagboks fragment

 

Som jag tidigare nämnt har jag kännt en viss ambivalens och ett visst skav gentemot de här bloggen här på ratata. Jag känner att den behöver gå i dvala och kanske vakna upp igen i slutet av våren. Vem vet, kanke jag nishar in den här bloggen på lite mera rullbräde. Känns lite lockande just nu.

Hur som hellst så har jag ändå inte riktigt kunnat slita mig härifrån eftersom jag ändå har ett visst behov av att visa upp alster jag knäppt, nu gäller det främst dagboksbilder. Så jag löste det hela genom att starta en visuell blogg på tumblr, helt utan text. Där kommer jag främst lägga upp dagboksbilder och fotografier som inte används i mina projekt, sånt som helt enkelt inte får plats på min portfolio men som jag gärna vill lägga upp någonstans.

Klicka på bilden nedan för att komma till tumblrn.

 

fragments

 

 

 

Publicerad 18.02.2017 kl. 10:38

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
studerar för tillfället konst med inriktning på
fotografi vid Akademin Valand i Göteborg.
 
vurmar för täta skogar, havet och stjärnhimlen.
sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟