Ett porträtt av Miilo

En digital version av ett av porträtten som ingår i projektet jag nu har på hälft. Vilken lyx att ha så vackra vänner som ställer upp när en behöver modeller.

Om någon som läser detta inlägg är intresserad av att ställa upp som modell så hör av er! Skicka ett mail via knappen till höger -->

Miilo, july 2015
Publicerad 22.07.2015 kl. 11:12

4 bilder midsommar magi

Årets midsommarafton var annorlunda jämfört med tidigare år och på alla sätt den bästa hittils.

För mig har midsommarnatten alltid betytt en enda grej, sommar magi. Det är dock länge sen jag upplevt midsommarafton som magisk, svårt att förklara varför, men i år lyckades jag känna samma känsla jag upplevde som barn. Den ljusa natten som är full av trolldom.

Här är fyra stycken bilder från den magiska natten.

 

unikko

 

Vi plockade givetvis kransar och Nanós mamma ställde sin trädgård till vårt förfogande. Jag fastnade självfallet för de massiva vallmona som Nanós morfar planterat en gång i tiden. Vallmo, min favoritblomma.

rhododendron

Mammans trädgård är så underbart vacker. Rhododendronen blommade.

midsommarnatt

Vid kl 2 nalkades det bastubad. Sjön var kavlugn och dimman dansade precis vid vattenytan.

bastu

Bästa och finaste bastun jag nånsin badat i. Då natten ljusnade gick jag ut och satte mig för att meditera. Just i den stunden kändes allt så himla glasklart, jag var ett med omgivningen och naturen.

Nu när jag tänker tillbaka på den här midsommarnatten sköljer samma känslor över mig igen. Den natten gjorde ett starkt intryck på mig som jag aldrig kommer glömma.

 

 

 

Publicerad 17.07.2015 kl. 16:36

Att byta bloggnamn

 

Så var det dags.

Efter att ha använt mig av 'Slåinmejifolie' sedan mitten av 2007 tycker jag det är dags att byta.

Namnet Slåinmejifolie härstammar egentligen från en insidejuttu jag hade med min äldsta och bästa partner in crime hade. Hon skrev med en halvtorkad bläckpenna på mitt ben 'slå in mej i folie' nån kväll i juli då vi satt i stallörsparken i Ekenäs. Och i och med det böt jag hastigt namn på IG (alltså inte instagram utan irc-galleria), namnet hängde med ända fram till att jag tog bort min profil på IG.

Då jag startade min första blogg kändes det naturligt att använda mig av "namnet", jag var ju 16 år gammal så allt som var underligt och avvikande tyckte jag var lockande.

Men nu, många många år senare, tycker jag det är dags att byta. Fast de flesta av mina internationella läsare känner till mig som Slåinmejifolie (jag registrerade mig på lookbook.nu med namnet då jag var 16 och har en hel del följare där trot eller ej. Vissa försökte sig till och med på att översätta namnet, Wrap-me-in-foil) så känns namnet som om det vore en del av ett annat liv, vilket det ju på sätt och vis är.

Så från och med nu bär den här bloggen mitt egna riktiga namn, alla mina namn. Kommer inte ändra bloggadressen utan bara själva bloggnamnet.

Tack och adjö 'Slåinmejifolie', min pseydonum från mitt 16-åriga, icke självsäkra, blyga, trassliga jag.

 

Publicerad 10.07.2015 kl. 11:18

maj och juni

Vips så är det juli och sommaren kom och gick och hoppeligen kommer den igen.

Har helt glömt bort att tömma min telefon på bilder men nu fick jag det gjort och tänkte lägga upp en liten bildbomd på hur min försommar sett ut via fjongen.

 

Under första veckan i maj åkte vi till Åbo för att lämma av min mamma vid en ögonklinik. Under tiden träffade vi bästa Antte, drack kaffe och åt himmelskt goda kakor.

Sen kom helgen och vi packade bilen full med människor och åkte till invigningen av Fiskars skatepark. Miilo när ska vi ta en tripp hit?

 

Så nalkades ett nytt fotoprojekt och dom första två rutorna på filmrullen föreställer körsbärsblom. Nu är filmen införd på framkallning och jag väntar med spänning på resultatet.

 

Två typiska försommar-frukostar, smoothie bowls med diverse toppings.

Råkade dessutom med den första bilden, helt i misstag, delta i CocoVi's tävling på instagram och kan ni tänka er, jag vann! Sen fanns bilden på CocoVis hemsida, jag vinner aldrig någonting så gissa om jag blev paff.

Läste Lena Dunhams Not that kind of girl också, men måste säga att den inte riktigt föll mig i smaken eftersom det kändes som om man läste blogginlägg i bokform.

 

Hängde en kväll i Billnäs med eminenta typer och såg solen sjunka bakom trädtopparna.

 

Sedan, i mitten av månaden då jag fått lön, gick jag och gjorde min största investering hittils: jag köpte en ny kamera. Och fyfasiken vad glad och nöjd jag är med den och det var totalt alla slantarna.

Lagade chailatte en regnig dag, åt vinst-choklad och började läsa nyckelfågeln en gång till i brist på annat läsbart.

 

En dramatisk kvällshimmel.

Sedan åkte vi över potten till Sverige och jag gick på inträdes intervju, fem dagar senare fick jag reda på att jag sluppit in. Reste över 500km den dagen härs och tvärs genom landet.

 

I början av juni gick vi på bloggbrunch på Köttkontrollen i Karis.

Plantorna i växthuset började sätta fart på allvar.

 

Sedan kom det åtta dagar då jag jobbade i Helsingfors. Jag bodde hos bästa Astrid och på lunchen läste jag Haruki Murakamis nyaste novellsamling.

 

Väl hemma var det vackert väder ibland och både syrenerna och vallörten blommade.

 

Sen blev det midsommar och vi firade den bästa midsommaren hittils. Jag tog en fräkniger selfie några dagar senare.

Ramsholmens ormbunkar hade slagit ut ordentligt.

Vi besökte en av mina favorit platser, Högholmen. Alltså den här utsikten är så maffig.

 

Gjorde vegan-glass en dag..

.. Och bruschetta en annan.

 

Regmoln och vår nyutslagna midsommar ros.

 

Sedan blev det sista helgen i månaden och vi åkte till Billnäs för att gå på Miilos examens fest (klick!). Kvällshimlen var mumin-pastellig.

 

Dagen efter var det vackert väder och vi cyklade iväg till en av våra hemliga platser. Läste böcker och lapade sol på klipporna. Jag invigde mina nya shorts som jag typ bor i.

 

Och så var det ny vecka. Min kära jobbade lite grann och jag åt frukost i sängen tillsammans med denna söta som vi var kattvakt åt.

 

 

Publicerad 07.07.2015 kl. 15:07

katten Uni

 

Uni the cat. The word 'uni' means 'dream' or 'sleep' in finnish.

I dagarna två har vi varit kattvakt åt denna tös vid namn Uni. Uni är min brors flickväns katt. Uni spinner högt högt och tycker om att bli krafsad på huvudet och på magen. Hon har ingenting emot om man lyfter henne och trivs rätt bra i famnen.

Idag då solen lös in genom vårt köksfönster hoppade hon upp på matbordet och satt där ett bra tag. Hon flyttade inte ens på sig då jag tog fram kameran. Bra katt den där Uni.

 

 

 

Publicerad 30.06.2015 kl. 18:39

mitt namn är fia. jag är 23 år ung och har en förkärlek till djupa skogar, havet, valar och stjärnhimlen.
 
jag är fotograf och fotar mest analogt, både kino- och mellanformat, svartvitt eller färg. jag tycker också om att åka skateboard, yoga, resa, laga mat och läsa.
 
min favoritfrukt är granatäpple, favoritbär blåbär och bästa färgen är skogsgrönt och djupblå. favortilukten är sommarregn och våt jord.
 
sedan hösten 2011 frilansar jag som pressfotograf och har mest gjort uppdrag för HBL men också åt JobDax, A-lehdet, Studentbladet och Svenska Finlands Folkting.
 
är du intresserad av att samarbeta? kontakta mig via länken under.
 
 

kontakt

 
 
 
 

 
lästa böcker 2015:
 
tove jansson, lyssnerskan
tove jansson, sommarboken
haruki murakami, vad jag pratar om när jag pratar om löpning
tove jansson, farlig midsommar
petter karlsson, muminvärlden och verkligheten - tove janssons liv i bilder
haruki murakami, kafka på stranden
tove jansson, trollkarlens hatt
lena dunham, not that kind of girl
haruki murakami, män utan kvinnor
jukka laajarinne, mumin och tillvarons gåta
 


 

 

 

matbloggen

astrid

miilos memoarer

annika

vanessa

koltrast

cappucino

karin

malloh

hobbyfotografen

ida

emilia

vimmel och fyrkant

amanda i underlandet

linn

nanó