Ett körsbärsträd från en annan månad, en tropikhetta i Göteborg

 

 

april 2018

 

 

I slutet av april luktade hela Göteborg av körsbärsblom och magnolia, en doft så berusande att det nästan var bedövande.

 

I början av juni, en högsommarvärme, en tropikhetta har belägrat Göteborg sedan fyra veckor tillbaka.

Vi simmar i havet, insuper försommarens magi så gott vi kan innan den är förbi.

 

I början av juni, snart mitten av månaden, vi packar ihop vårt boende och sprider våra växter och tillhörigheter över hela stan.

Vi förbereder inför en sommar i hemlandet, det tusen sjöarnas land och vi längtar.

 

Juni, snart lämnar vi staden vi tycker så mycket om för en tid för att sedan återvända på höstkanten utan att, för tillfället med en klump i magen, ha en plats att kalla ett hem.

 

Men det löser sig, just nu är tryggheten, det familjära, skogen och insjöarna och vår trädgård en tröst och en enorm lättnad. Den trygga punkten vi alltid kan återvända till.

 

En sommar i moderlandet, kan knappt bärga mig.

 

 

☽ maj 2018, en utställning

 

 

 

 

 

Som tidigare år, och i vår skola håller vi på traditionerna i viss mån, kommer min klass att producera en grupputställning som går av stapeln 18 maj på ett av skolans gallerier. Just nu är vi mitt uppe i produktionen av diverse konstverk som ska ställas ut, jag själv kommer ställa ut en del av mitt projekt Veen Emonen som jag hållit på med nu i ca tre års tid.

Som alltid då jag skriver in orden vårutställning i kalendern i början av året suckar jag oftast över hur tiden fram till maj månad känns som en evighet, men varje år motbevisas jag. Den här våren har, precis som ifjol, gått i ett svep och jag hinner knappt med. I höst ska jag skriva min kandidat essä och om ett år tar jag examen.

 

 

 

 

 
 
mitt namn är fia linnéa emelie.
 
 

huserar för närvarande i Göteborg där jag
studerar konst med inriktning på fotografi

vid Akademin Valand.

 

sysslar även med skateboardåkning, matlagning
och yoga.
 
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟