en bild från en dimmig kväll i mitten av maj

 

 

vernissage, galleri axel may 2016

 

Ett engångsfotografi från i våras, en bild av två underbara individer och mig själv i favoritklänning. Minns denna kväll med en slags eufori som bubblar upp inom mig, en vårnatt i Stockholm var nog någonting alldeles särskilt.

Ikväll öppnar en annan utställning och igår då vi hänge upp allting kom lokala tidningen för att göra ett reportage om det hela. Ifall intresse finns kan en läsa artikeln här ☞(klick!).

Vi bjuder på hemlagad ingefärslemonad och chokladmaränger på Kronomagasinet mellan kl 18-21, hoppas vi ses!

 

 

 

Publicerad 15.07.2016 kl. 14:24

pop-up utställning 16-31/7

 

 

utställningaffisch_mindre

 

På fredag öppnar vi dörrarna på Kronomagasinet för där kommer nämligen mina alster ställas ut! Det kommer främst att vara ansökningsmaterial men också lite nytt, två av verken ställdes ut på min klass slututställning Meraki i Västervik och Stockholm under maj månad.

Vernissaget är, som en kan se, inkommande fredag kväll. Alla är välkomna och det bjuds på något drickbart och smått ätbart. Hoppas vi ses!

Facebook evenemanget hittar du här ☞ klick!

 

 

Publicerad 10.07.2016 kl. 11:19

viken i tre perspektiv, ljusläckage och blommande träd

 

De sista rutorna från livet i de småländska skogarna.

 

magnolian

Plockade hem en kvist magnolia nångång i slutet av maj.

 

bella

Maj bjöd överlag på vackert väder och Bella och jag tillbringade förmiddagarna och ibland även eftermiddagarna på gräsmattan. Vi läste lite, diskuterade världsliga problem och bagateller, åt svinbillig mangosorbet och lyssnade på Maggios nyaste album.

 

avocadon

Avokadona grodde och växte så det knakade.

 

körsbärsträdet

Och det enorma körsbärsträdet utanför ett av mina fönster stod i full blom. Så sinnesjukt vackert, hela kvarteret luktade körsbärsblom.

 

fönstret

Ett av mina fönster, det som vetter mot berget.

 

viken part 2

Uppifrån berget ser man långt långt söderut, den småländska skogen breder ut sin gröna matta och viken slingrar sig bort mot havet.

 

viken part 1

 

 

viken part 3

Detta var min syn varje morgon då jag promenerade till skolan. Solen kastade drömska ljusreflektioner över vattnet under tidiga morgnar och på vintern glittrade isen i solskenet. Observera att denna ruta är knäppt i skymning.

 

fläderträdet

Men en av de mest exotiska grejerna var ju nog alla fläderträd/buskar som finns prick överallt. Jag missade syrénblomningen när jag var hemma i Finland men det gör inget, för den bedövande doften av blommande fläder räckte mer än väl och gjorde ett så otroligt djupt intryck på mig.

 

Publicerad 03.07.2016 kl. 10:35

midsommarafton, en performance

 

 

 

 

Midsommarafton har för mig länge representerat något oförklarbart, heligt och magiskt. I fredags när regnet slutat falla och mörkningen kröp närmare beslöt jag mig för att göra en performance ute i skogen.

Granskogen stod tät och hög och mossan var mjuk och trevlig att gå på. Här och var stack små barr mig i fötterna och mitt i en glänta var marken täckt av blommande linnéa.

Min partner in crime, min fina, var givetvis med och jag lät filma hela spektaklet. Tanken är väll att detta kanske ska bli något och vara en del av ett annat projekt som jag just nu håller på med halvt om halvt, det är egentligen satt på paus för att ge plats för de andra projekten, men fick ett sådant obeskrivligt behov av att göra den här grejen just på midsommarafton så varför inte ge sig hän?

 

 

 

Publicerad 27.06.2016 kl. 22:09

en diptyk från ett liv i småland

 

 

Gamleby blues part 1, december 2015/may 2016

 

Det är fortfarande lite för tidigt för att ta sig an den analoga bildhögen från smålandslivet. I måndags lämnade jag in ännu en färgfilm på framkallning och vete vad när jag ska orka skanna in den och gå igenom den. Den där underliga känslan av uppbrott sitter fortfarande kvar som en klump innan för bröstkorgen. Men snart lär det väll lätta.

Vi har i övrigt börjat planera på en grej som om några veckor blir verklighet. Något som börjar på 'U' och slutar på 'G'. Har även fått information om hur den första skoldagen kommer vara av min nya lärare, eller mentor kanske man ska kalla honom.

Från det ena till det andra. Under skolåret pratade vi mycket i klassen om hur bilder och olika element samtalar med varandra. Har blivit extremt intresserad av detta så sitter och pusslar ihop diptyker och gridar som bara vad. Bilden ovan är en diptyk av två dagboksbilder från i vintras och i våras. Kanske en ska knåpa ihop något liknande av följande rulle.

 

 

 

Publicerad 23.06.2016 kl. 09:30

 
fia linnéa emelie, 24 år ung med en förkärlek till djupa skogar, havet, valar och stjärnhimlen.
 
experimentell konstnär/fotograf, jobbar främst analogt. åker även skateboard, yogar och lagar mat.
 
bor under sommaren i min hemstad ekenäs, frilansar och jobbar på tre olika projekt samt hyr ateljéplats på det kreativa kollektivet spinneriet.
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟
 
 
 
 
 
 
 

 
lästa böcker 2016:
 
☾ tove jansson, trollvinter
☾ allan klynne, kleopatra liv och legend
☾ nina björk, under det rosa täcket
☾ frida kahlo & carlos fuentes, the diary of frida kahlo an intimate self-portrait
☾ susan sontag, on photography
☾ takashi hiraide, gästkatten
☾ geshe kelsang gyatso, introduction to buddhism
☾ patti smith, m train
☾ virginia woolf, orlando
☾ yoko ono, funderingar som jag gärna delar med dig
 

 

 
 
 
 


 

 

 

matbloggen miilos memoarer

astridnanó vanessakoltrast

emilymalloh  ida

amanda i underlandetlinn annika

somewhere near hofgarten

grön i åbohäxbrygdannabella