ett vernissage på södermalm

 

Alltså, var ska en börja?

Den här månaden har varit så omtumlande och härlig på alla vis. Har hittils flängt runt i både Stockholm och Helsingfors, tagit båten hem, rullat bräde för första gången på sju veckor, haft två utställningar och därmed två vernissage. Låt oss ta en titt på vernissaget på Galleri Axel☟

 

DSC_5717

Galleri Axel är alltså ett litet, men populärt, fotogalleri på Södemannagatan 16 i Stockholm. Galleristen och fotografen Bea har tidigare studerat på Biskops Arnö och är en av de mest symppis personerna jag nånsin mött. I onsdags alltså, för prick en vecka sedan, hade vi alltså vårt vernissage!

 

DSC_5729

Emmy-Lie och Michelle, som går mode och reklam på Fotoskolan i Gamleby, betraktar mitt verk. Michelle lyssnade på ljudfilen som tyvärr inte hördes särskilt bra i folkvimlet.

 

DSC_5850

Men detta var ändå en av dom bästa grejerna. Två av mina starkaste stjärnor dök upp och under dagen pimplade vi god öl i Humlegården och pratade i mun på varandra. Så blir det när man inte setts på nästan två månader. På kvällen deltog de alltså i vernissaget, tillsammans med min käraste och hans mor. Blir helt euforisk när jag tänker tillbaka på hur fint mina bästa vänner klickade med mina klasskompisar, så himla fint!

Det är förresten bästa, eminenta Bella som tagit bilderna och flera bilder från vernissaget finns att skåda här (klick!)

Lyssnar på Kents nya skiva och framför allt den sista sången. Tror den komemr summera upp det gångna året och jag blir alldeles vemodig när jag tänker på att jag alldeles snart kommer skiljas från mina klasskompisar.

 

Publicerad 25.05.2016 kl. 10:14

måndagen 16 maj

apinat

 

Det händer så mycket just nu,

jag bygger podie och klipper ljudfil inför utställningen, träffar min favorit person imorgon efter två veckor på varsitt håll, yogar och mediterar för att lugna ner mig själv, spekulerar kring kommande projekt och workshop.

Och sist men inte minst peppar jag så otroligt mycket inför onsdagen. Om två dagar smäller det. Typ kniper mig i armen och intalar mig själv vad som komma skall. Om du råkar befinna dig i Stockholm under nedanstående datum så ta en sväng förbi utställningen vetja!

 

 

 

Publicerad 16.05.2016 kl. 16:05

annabella, utgången film och några reflektioner

 

annabella and expired film, may 2016

 

I början av månaden behövde jag få slut på en 120rulle och Bella var snäll och ställde upp på ett porträtt. Filmen var en utgången fuji 160ISO och resten av rullen innehöll bilder från ett nytt projekt som jag håller på med just nu.

Har lite svårt att greppa att vi inte längre bor under samma tak om en månad. I lördags kärleksförklarade vi varandra, och resten av klassen, efter några glas prosecco men vad gör väll det. Vill inte tänka på hur det kommer kännas när jag lämnar denna klass, hur det kommer kännas när jag vet att jag kanske aldrig mera kommer se några av dom. Men det känns tryggt att veta att några bekantskaper kommer hålla, man bara känner det på sig helt enkelt. 

 

 

Publicerad 11.05.2016 kl. 21:08

meraki på galleri axel 18-22/5

 

 

 

 

 

 

Eminenta, världens bästa, Nadjas bild ☞ (klick!)

 

Nu så, äntligen finns informationen uppe. Om åtta dagar öppnar vår slututställning Meraki på Galleri Axel på Södermannagatan 16 i Stockholm.

Utställningskonceptet bottnar sig i hur vi som individer jobbar psykologiskt på olika plan och hur vi projicerar det i konsten vi skapar. Jag kommer själv att ställa ut ett av mina ansökningsprojekt, en artist book med tillhörande ljudfil, som behandlar ämnet förgänglighet och vad som egentligen händer då kroppen upphört att excistera. Läs mer om utställningen här på galleriets hemsida (klick!) eller checka in facebook eventet (klick!)

 

 

Publicerad 10.05.2016 kl. 22:28

favorit i repris, skate workshop för tjejer!

 

bloggaffisch

 

Hören upp brudar!

För tredje året på raken kommer vi ordna den omtyckta skateworkshopen för töser på Kronomagasinet! Under första helgen i juni kommer alltså en hel drös brudar att samlas och lära sig grunderna inom skate och träffa nya vänner, kom med du också! Observera att detta är en introduktions workshop, så du behöver inte ha någon som hellst erfarenhet av skateboardåkning.

Workshopen pågår hela helgen och inkluderar tre exkursioner, mat och snacks. Intresserad? Facebook evenemanget hittar du här (klick!). För bindande anmälning maila mig (länk till höger) senast 31/5! 15 brudar ryms med.

Woop woop!

 

 

Publicerad 09.05.2016 kl. 20:39

 
fia linnéa emelie, 24 år ung med en förkärlek till djupa skogar, havet, valar och stjärnhimlen.
 
experimentell fotograf, jobbar främst analogt. åker även skateboard, yogar och lagar mat.
 
sedan hösten 2011 frilansar jag som pressfotograf och har mest gjort uppdrag för HBL men också åt JobDax, A-lehdet, Studentbladet och Svenska Finlands Folkting.
 
för närvarande befinner jag mig på den svenska östkusten där jag studerar gestaltande fotografi fram till sommaren 2016. under sommaren 2016 hyr jag ateljiéplats på det kreativa kollektivet spinneriet.
 
 
intresserad av ett samarbete? ☟
 
 
 
 
 
 
 

 
lästa böcker 2016:
 
☾ tove jansson, trollvinter
☾ allan klynne, kleopatra liv och legend
☾ nina björk, under det rosa täcket
☾ frida kahlo & carlos fuentes, the diary of frida kahlo an intimate self-portrait
☾ susan sontag, on photography
☾ takashi hiraide, gästkatten
☾ geshe kelsang gyatso, introduction to buddhism

 

 
 
 
 


 

 

 

matbloggen

miilos memoarer

astrid

nanó

vanessa

koltrast

emily

malloh

ida

amanda i underlandet

linn

annika

somewhere near hofgarten

grön i åbo

häxbrygd

 

 

 

 

Senaste kommentarer

25.05, 16:15ett vernissage på södermalm av emma
25.05, 16:15ett vernissage på södermalm av emma
23.05, 22:58måndagen 16 maj av hani
06.05, 18:08en helg i april av Rebecca
01.05, 15:48fyra månader 2016 av Beata