Spinneriets julmarknad i Ekenäs 12.12

Okei, här kommer ett hett tips!

 

Om ca två veckor kommer det kreativa kollektivet Spinneriet (klick!) att ordna decembers mysigaste julmarknad. På plats kommer även jag vara, eller inte jag men min kära, och sälja vykort samt signerade printar i begränsat antal.

Vykorten går att köpa i set (4st kort/set) eller enskilt.

Och sedan dessa, två olika svartvita printar (handframkallade och printade på kvalitets papper). Printarna är signerade och finns bara i ett begränsat antal. Dessutom går 25% av intäkterna för dessa printar till Lihastautiliittos ALS forskning.

Så om ni inte har något annat för er den lördagen tycker jag ni ska packa iväg er till Ekenäs och gå på både denna julmarknad samt Gammaldags julmarknaden som också ordnas samma dag. En rejäl dos med julstämning kan jag lova att ni får insupa.

Facebook eventet till Spinneriets julmarknad hittar du här (Klick!)

 

Publicerad igår kl. 23:23

En anna tid, en annan plats

På grund av att vi har en så gälit bra filmskanner på skolan beslöt jag mig för att skanna om några av mina negativ från Australien resan. Skillnaden var enorm. 

Aussie part 11Aussie part 1

Alleyway och vildvuxen perslija.

Aussie part 10Aussie part 7

En park bredvid ett lågstadie i Melbourne och Stilla havet i Byron bay.

Aussie part 3Aussie part 4

Gatan jag bodde på och skogen vi besökte.

Aussie part 12Aussie part 5

Murgröna och gamla fasader.

Aussie part 8Aussie part 9

Vardagsrums fönstret ut mot gården och en annan park med enorma träd.

Aussie part 6Aussie part 2

Brunswickstreet och den magiska skogen.

Publicerad 26.11.2015 kl. 11:03

breathing dreams like air

 

breathing dreams like air

Jag jobbar med mina projekt och du hjälper mig. Du tar tag i mig när min förtjusning exploderar och jag inte kan behärska mig. Vi kokar kakao på nötmjölk och äter otaliga mängder linser, oftast i kokosmjölk men ibland även i tomatkross. Vi bränner ljus och lyssnar på vinden som viner i skorstenen. Jag printar bilder och experimenterar, gräver ner mig allt mer i mina koncept och du peppar mig, alltid lika peppande. Vi vaknar tidigt om morgnarna och ligger kvar under täcket i varandras armar, den mest trygga platsen på hela planeten.

 

Du och jag.

 

Om en par veckor åker du hem igen för att jobba och jag jobbar vidare här med mina bilder och mitt fotograferande tills jag sätter mig på en båt och kommer hem till dig. Tiden går så fort när man har saker att göra. Snart har halva läsåret gått och jag känner att dessa månader gett mig så otroligt mycket.

 

Publicerad 13.11.2015 kl. 10:10

vad som försiggår just nu

Just nu multi taskar jag med fyra projekt på en och samma gång och planerar och samlar material inför ett femte. Jag får handledning av min mentor och jag tror mer och mer på det jag gör. Nu har alla löv trillat till marken men luften är fortfarande ljummen. Jag längtar efter en skarp kyla och stjärnklara kvällar.

 

ContactSheet-001

Dessa två bilder (plus några till) är grunden för ett av projekten. Bilderna är inte nära på klara, dom ska genomgå en behandling av diverse olika juttun.

Någon gång i veckan ställer jag mig själv frågan, varför bloggar jag? Vem är det ens som läser eller som intresserar sig? Men så fick jag syn på vad både Nanó och Miilo skrivit om min blogg och jag blev så himla rörd. Nu kan man ju bara inte sluta, fast motivationen är extremt låg ska jag väll försöka ta mig i kragen då och då.

 

 

Publicerad 08.11.2015 kl. 14:09

lära känna-listan

 

bild av bästa Bella (klick!)

1. Hur gammal är du?

23.


2. Hur gammal känner du dig?

Ungefär så. Ibland känner jag mig som typ 10 och ibland över 60. Det härligaste är väll att jag kan konstatera att jag är vuxen med barnasinnet helt intakt och jag hoppas det förblir så livet ut.


3. Var bor du?

I Sverige i en liten by på östkusten i landskapet Småland. I världens härligaste, gamla hus med trägolv, pönttön och ojämna fönsterglas.


4. Vad har du gjort i dag?

Gått en promenad men min käraste. Samlat på mig material inför ett projekt som, förhoppningsvis, duger som ansökningsmaterial och utställnings kama inför vår kommande utställning i december. Har även fotat en maträtt som kommer upp på matbloggen i ngt skede.


5. Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? 

Alla! Varenda årstid har sitt speciella och jag älskar dom allihopa.


6. Är du beroende av någonting?

Typ te och god mörk choklad. Kramar och gos.


7. Nämn tre saker som man kanske inte vet om dig?

När jag var drygt 3-4 år gammal var min familj och jag med om en ganska grov bilolycka. Alla klarade sig dock, min pappa slog bara huvudet i taket (han var en ganska lång typ) och skadade nacken så han fick ha stöd ganska länge efteråt.

En av de första sakerna jag gjorde då jag fyllt 18 var att skriva ut mig ur kyrkan.

När jag gick i högstadiet spelade jag trummor.

 
8. Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Precis där jag är just nu. Om jag fick välja att lägga på jäähy så skulle jag gärna åka tillbaka till Australien i framtiden någon gång.

 

9. Vad är du på för humör just nu?

Bra. Är lite tröt och överväger en nap. Den senaste veckan har varit en enda berg och dalbana och en hel del omvälvande och existentiella har dykt upp i mitt huvud.


10. Vilket är ditt favoritgodis?

Nötter och riktigt bra choklad. Pandas natural laku är också god.


11. Vilken är din favoritaffär?

Ruohonjuuri och makrobios när det kommer till att handla mat. Annars tycker jag om Lush och Roots Cultural Movement.


12. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Egentligen varken eller. Är morgonmänniska ibland och samma gäller kvällsmänniska. Skulle säga att jag är en förmiddags människa.


13. Har du blivit sydd någon gång?

Nepp!


14. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Jarkko fyllde en glaskflaska med hett vatten i tisdags då jag hade helt utomjordisk mensvärk och knappt kunde röra mig. Alltså ♥!


15. Är du blyg?

Ibland. När jag var liten var jag så blyg att jag tyckte det var jobbigt att träffa nya människor, särskilt i stora sammanhang.


16. Vad heter du i andra namn?

Linnéa Emelie

17. Vill du gifta dig?

Jag vill inte gifta mig inför en präst (mvh jag-hör-inte-till-kyrkan tösen), men överväger absolut att registrera partnerskap och ordna en helt gälin fest.


18. Har du något smeknamn?

Ja, Fia är ju egentligen ett smeknamn eftersom mitt riktiga namn är Sofia, men har kallats Fia sen forever så jag ser det som mitt rriktiga namn. Stella brukar Astrid kalla mig och i något skede kallade Emma mig för fiimi. Pappa kallade mig för kulu, men det är ju inte direkt något smeknamn.

 

Publicerad 06.11.2015 kl. 16:39

mitt namn är fia. jag är 23 år ung och har en förkärlek till djupa skogar, havet, valar och stjärnhimlen.
 
jag är fotograf och fotar mest analogt, både kino- och mellanformat, svartvitt eller färg. jag tycker också om att åka skateboard, yoga, resa, laga mat och läsa.
 
min favoritfrukt är granatäpple, favoritbär blåbär och bästa färgen är skogsgrönt och djupblå. favortilukten är sommarregn och våt jord.
 
sedan hösten 2011 frilansar jag som pressfotograf och har mest gjort uppdrag för HBL men också åt JobDax, A-lehdet, Studentbladet och Svenska Finlands Folkting.
 
för närvarande befinner jag mig på den svenska östkusten där jag studerar gestaltande fotografi fram till sommaren 2016.
 
är du intresserad av att samarbeta? kontakta mig via länken under.
 
 

kontakt

 
 
 
 

 
lästa böcker 2015:
 
tove jansson, lyssnerskan
tove jansson, sommarboken
haruki murakami, vad jag pratar om när jag pratar om löpning
tove jansson, farlig midsommar
petter karlsson, muminvärlden och verkligheten - tove janssons liv i bilder
haruki murakami, kafka på stranden
tove jansson, trollkarlens hatt
lena dunham, not that kind of girl
haruki murakami, män utan kvinnor
jukka laajarinne, mumin och tillvarons gåta
tove jansson, näkymätön lapsi
tove jansson, muumipeikko ja pyrstötähti
märta tikkanen, århundradets kärlekssaga
 


 

 

 

matbloggen

astrid

miilos memoarer

annika

vanessa

koltrast

cappucino

karin

malloh

hobbyfotografen

ida

emilia

vimmel och fyrkant

amanda i underlandet

linn

nanó