ormbunkar

 

ferns

så fina växter. när man tänker att denna art har vuxit på planeten sedan urminnes tider känner man sig extremt liten och obetydlig. tänk att vissa exemplar, som fortfarande lever och finns klassas som levande fossiler. magiskt.

 

Publicerad igår kl. 16:51

två porträtt av en tjur

 

portrait of a bull, part 1

portrait of a bull, part 2

 

 

Publicerad 15.09.2014 kl. 09:18

lupiner

 

lupins part 1

lupins part 2

lupiner från första sommarmånaden.

 

Publicerad 12.09.2014 kl. 12:22

vardagsbilder från den senaste månaden

 

tunga regnmoln i mitten av augusti.

gick på etnofestival vid ruinerna. magisk känsla när mörkret föll och hela borgen var full med små lampor som lyste ut i natten.

har plockat stidiga mängder med blåbär. vi har nu fyllt frysen till typ bredden, 10 liter allt som allt av dessa blåa superbär!

har lagat mat med mangold. bland annat detta (klick!)

skördat galna zucchinin. altså, kolla nu!

1. lagat fikonsylt. fikon är så otroligt vackra! 2. köpt det finaste kortet på ateneum och ramat in det. tycker det passar väldigt bra mot våran tapet. 3. införskaffat vinterskor på rea. dom är säkert dom mjukaste sneakersena jag nånsin satt mina fötter i, har trippat omkring i dom barfota inomhus. 4. har plockat svamp! hittade både rödgul trumpetsvamp, svart trumpetsvamp och stensopp.

gick runt högholmen en varm sensommar eftermiddag. den här vyn måste vara den finaste i hela ekenäs.

skördat gurkor och kikärter...

... och besökt taiteiden yö!

andra hemmet i vackert förmiddagsljus.

vi har levt stugliv en helg också. bastubad, matlagning, fotografering och mycket mys.

sen blev det plötsligt sommarvarmt igen.

har experimenterat lite med alternativa fotometoder också. i somras började jag ju använda cyanotypi och nu står pinhole näst på tur. så himla bekvämt att ha ett eget mörkrum, det blir lixom så mycket lättare att kunna testa olika fotometoder och projekt.

så har fotokursen på arbis också börjat. vi har gått igenom lite historia, teori och igår hade vi en halv timmes fotosession utomhus. vi övade på bländaren.

lite sånt. idag står lite skate på schemat och ikväll bär det av till vanda för att plocka upp min kära mor, imorgon är det hatha yoga som gäller och på fredag sätter jag mig på tåget mot åbo för att spendera helgen hos min bästa partner in crime.

 

Publicerad 10.09.2014 kl. 11:12

ett experiment med en lådkamera

i vårvintras byggde min fina en enkel lådkamera utav en gammal vinlåda. mannen i mitt liv är för underbar.

nu har vi testfotat med kameran och nedanom är en utav bilderna. jag beslöt mig för att gå ut i det varma höstvädret och tog kameran samt stativ med mig.

september pinhole

och här är resultatet! fotot är dock lite väl överexponerat för min smak, det är svårt att med ens lista ut hurdan slutartid man ska ha då man fotar med pinhole. har en känsla av att det här kommer bli höstens stora experiment och nöje.

 

Publicerad 08.09.2014 kl. 08:39

 

mitt namn är fia. jag är 22 år ung och har en förkärlek till djupa skogar, havet, valar och stjärnhimlen
 
jag är fotograf och använder mig mest utav analogt, både kino- och mellanformat, svartvitt eller färg. jag tycker också om att åka skateboard, resa, laga mat och läsa
 
min favoritfrukt är granatäpple, favoritbär blåbär och bästa färgen är skogsgrönt och djupblå. favortilukten är sommarregn och våt jord.
 
och så frilansar jag som fotograf för hbl.

 

kontakt

 
 
 
 

 
 
 
 


 

 

 

matbloggen

emma i san francisco

astrid

cheyenne

annika

eddi

vanessa

marco

koltrast

cappucino

karin

miilo

malloh

fyndaren

grizzly

halle

inka

ida

emilia

vilhelmina